Na katerem planetu živijo naši politiki? In na katerm živim jaz?

Se še kdo v zadnjih dnevih sprašuje, na katerem planetu živimo mi in na katerem naši vrli politiki in gospodarstveniki?

To vprašanje se mi je prvič zastavilo, ko je gospod JJ začel nekaj razlagati o tem, kako bomo z znižanjem RTV naročnin vplivali na znižanje inflacije. Nisem nek hud matematik, še manj ekonomist, ampak, a vi mene malo zajebavate? In če slučajno mislite resno, bi lahko videla kak konkreten izračun?

Sledili so predori pod Trojanami. Pa kje ste že videli, da zmečemo kupe evrov za nekaj, kar se dobesedno sesuje po parih letih, potem pa razglabljamo o tem, da bomo davkoplačevalci sanirali zanič opravljeno delo? Neki strici in neke čudne firme mi pred kamerami jamrajo, da se čutijo deloma odgovorne in da pričakujejo, da bodo odgovornost prevzeli še drugi, ampak tem istim stricem bi nekdo moral razložil, da odgovornost ne pomeni zgolj in le – potresti se s pepelom in upati, da si nisi naredil kake hudo slabe reklame.

Odgovorno bi bilo najti krivce, jih iztožiti za ves zapravljen denar in zapreti za par let. Pa naj potem razmišljajo o odgovornosti. Bomo to dočakali v Sloveniji? Seveda ne. Namesto tega moram gledati upravo ene najbolj zadolženih firm naše ljubke podalpske deželice, DARSA, ki mi razlaga, da bodo leta 2009 pa že imeli nekaj dobička od cestnin.

Nikoli mi ni bilo čisto jasno, kako si drznejo za teh par zaplat asfalta med Mariborom in Koprom sploh komurkoli karkoli zaračunati, zdaj pa bodo še te zaplate zaprli, sanirali z mojim denarjem in mi zato še mastno zaračunali? Kapo dol, fantje, za tako dobičkonosen posel, a še vedno me zanima, kako je mogoče, da vas financira država, da vas financiramo državljani, vam pa dolg še vedno rase?

Očitno je pri nas mogoče vse. Ali pa se nekateri res znajdejo. Kak Siročič recimo, ki je sicer ‘odletel’ z DARSa, a pristal zelo blizu – na SCT-ju. Povprečni državljani smo očitno preneumni, da bi znali na podoben način poskrbeti zase ali pa da bi državo prisilili, da bi karkoli spremenila.

Poslanci so sicer po hitrem postopku sprejeli paket ‘socialnih’ zakonov, ki naj bi vsaj malo omilil vplive inflacije, rasti cen in dal ljudem občutek, da še ni tako hudo, kot se marsikomu zdi, a glej ga zlomka – olajšave ne bodo začele veljati po tako hitrem postopku, kot so se recimo zvišale cene. Bo treba počakati še kako leto. In se vmes znajti, kakor pač kdo najbolje zna.

Kaj pa 12-odstotno zvišanje otroškega dodatka iz istega paketa ‘socialnih ukrepov’? Če se mene vpraša, je to milo rečeno – žaljivo. Če ima družina najnižje dohodke in je posledično upravičena do maksimalnega otroškega dodatka, bo za enega otroka na mesec prejela natanko 11 evrov več kot sedaj. 11 evrov za družino, v kateri dohodek na družinskega člana ne presega 15 odstotkov povprečne bruto plače v republiki Sloveniji? Veste, koliko je to? 200 in še malo evrov na družinskega člana.

Družina, ki ji uspe preživeti s toliko denarja, bo verjetno celo znala veliko bolj ceniti 11 evrov na mesec, kot kak minister, ki si drzne stopiti pred kamero in se pohvaliti, da se je njemu plača znižala (za cel odstotek in pol), dvomim pa, da bo taki družini jasno, kako naj s temi 11 + 200 evri kupi v trgovini kaj več od kruha in mleka.

Ampak to naših politikov niti ne zanima. Kaj si mislijo in kaj razumejo povprečni državljani. Sploh pa – kaj državljani čutijo. Čudovit dokaz za to je gospod Štrovs, ki je končno našel ‘rešitev’ za težave z upokojenci (res, kako da ni prej komu kapnilo, da je čimprejšnja smrt bolj praktična stvar kot ukvarjanje s pokojninsko reformo?) in ki še kar mirno paradira po Ministrstvu za delo družino in socialne zadeve. Čeprav njegovo bizarno izjavo lahko kdo razume kot neljubi spodrsljaj, bi gospod sekretar moral zanjo odgovarjati.

Seveda ne. Gospod bo ostal tam, kjer je, tako kot vsi ostali veljaki. Takšni in drugačni. V Sloveniji je čisto vseeno, kaj kdo naredi, dokler je ta nekdo na pravi poziciji. Ni važno, če se nam rušijo avtoceste, ni važno, če cene rasejo v nebo ali če birokrati žalijo upokojence. Oni živijo v svojem svetu. Oni so nedotakljivi.

Drug planet pač. Politični. Kjer lahko počneš, karkoli hočeš, govoriš, karkoli ti pade v rit in vmes neumni raji zmečeš kak posladek v obliki znižanja RTV naročnine ali pa ‘dviga’ otroškega dodatka. Raja je tako ali tako butasta, raja ne razume.

Ni panike, dragi moji, vi kar lepo ostanite na svojem planetu in se ukvarjajte sami s seboj. Tja do jeseni se boste imeli prav fino. Potem, boste nas, tepce, vprašali, če vam podarimo še kako leto mandata, in takrat boste mogoče celo opazili, da smo.

A žal, tudi ta misel me preveč ne tolaži. Ker jeseni ne pričakujem kake velike spremembe, ker ni prav nobene razlike med tistimi, ki so bili, tistimi, ki so in tistimi, ki bodo mogoče še prišli. Politik je politik. Kakor hočeš, obračaj, vedno bo ostal politik in vedno bo videl le svojo rit.

34 odzivov na “Na katerem planetu živijo naši politiki? In na katerm živim jaz?

 1. feniks

  Kako je bilo že izračunano; če bi dali tujcem v izgradnjo slovenski avtocestni križ bi bil ne samo že izgrajen ampak bi tudi že pokasirali svoje in šli.
  Za upokojence pa menda hodijo neki predlogi, da bi bilo prečkanje pri rdeči luči za njih nekaznivo, kasneje zaželjeno in še kasneje obvezno. Hm, kaj nas še čaka. A že kaj treniraš?

 2. mici

  Ne vem, zakaj se čudijo, če mladi že sedaj raje pogledajo čez mejo, si tam dobijo prvo zaposlitev in nato tudi tam ostanejo. Kaj pa nam je tu na sončni strani Alp “sončnega” razen ljubega sonca, ki nam je danes posijalo? Še malo, pa nam bodo tudi za ta luksuz zaračunali – da bo vedno izguba niti ne gre izgubljati besed.

 3. 1danica

  Ne boli toliko, da so stvari slabe, bolj boli, da gre na slabše! Poleg tega pa, kot praviš, nas imajo za tepce – za popolnoma nerazgledane in zabite ljudi in volilce, ki jim bodo še kaj pošenkali.
  In tretje – pametne zamenjave zanje ni. Jaz je ne vidim. :(

 4. Lemurian

  Hja…. Kar se tiče politikov in da vidijo le na lastno rit je seveda več kot očitno. A malo manj očitno je, da tudi raja tako ravna. Za denar se marsikdo proda in pozabi od kje je prišel. Kar naenkrat rabi več stvari zase, več stvari rabi našparati, zato je tudi bolj skupuški, več rabi zase, ker ima večje projekte.. Edina razlika med temi ljudmi in ostalimi je ta, da tej to imajo, drugi pa nimajo. Edino to je razlika, sicer si pa oboji to želijo, oboji hrepenijo po tem.. Materializem po domače povedano – ki je še kako močno povezan s samopodobo..

  Najpomembnejše vprašanje tu je, kaj je na posamezniku takega, kaj je v človeku takega, da hrepeni po teh stvareh? Ko se bomo začeli spraševati ta vprašanja, potem bomo na pravi poti in dokaj blizu končnega cilja. Dokler pa bomo vse te stvari videli le v drugih v sebi pa ne, ne bomo naredili ničesar.

  Preden je Jezus (in tudi Buda) začel učiti je šel čez 3 preizkušnje: ekonomsko (zagotoviti si kruh), politično (vladati celemu svetu) in duhovno (smo več kot telo, zato ga je hudič skušal Jezusa, da se vrže iz vrha templja). Tako bi morali narediti tudi za vsakega, ki hoče biti v politiki ali kakršnikoli drugi funkciji, ki ima veliko moči. Dvomim če bi kdo sploh prišel čez te preizkušnje… ;-)

  Kar se pa tiče denarnega sistema – najprej je potrebno poznati kako deluje, pa bo kmalu jasno da drugače ne more biti…

 5. Žiga Turk

  Zloba,

  RTV naročnina, inflacija … mhmm … odvisno, koliko gledaš RTVS ;-)

  DARS zaračunava avtoceste zato, ker jih DARS gradi. V glavnem ne gre iz proračuna, ampak iz cestnin in kreditov. Zakaj se gradi zanič in dražje? Ker se slabo projektira – zmaga najnižja ponudba. Javnega naročila se nihče ne upa izpeljati po kakem drugem kriteriju kot ceni, ker bi se takoj oglasil kak poslanec, ki bi v ne-najcenejši izbiri videl korupcijo.

  A ministri da bi delali z minimalno plačo predlagaš, dokler pa ne, ne smejo nič reči o plačah? Podražitev hrane je povprečnega Slovenca v letu 2007 udarila z 70 EUR. V tej luči je treba gledati tvojih 200 EUR.

  Lemurian, tole o politikih, da vidijo le lastno rit je kliše. Politiki so ljudje. Niso svetniki,kake posebne negativne selekcije ni. Za lasnto rit skrbijo največ toliko, kot povprečen Slovenec.

 6. Morska

  Zdaj ne vem točno, ali sem sama postala imuna, ali pa sem tudi v kakem paralelnem balončku znotraj tega planeta. Zakaj? Ker me to dogajanje tako malo gane. Mogoče zato, ker bi me preveč časa namenjenega razmišljanju o tem, spravilo v še bolj slabo voljo. Ali pa zato, ker je vzorec nekako vedno isti… politiki so svinje, narod je ubog. Realnost pa je najbrž nekje vmes. Tudi meni se zdi, da gre pri večini stvari samo za “pinkponkanje”, ljudje pa se vse bolj spreminjajo v stalno publiko in čakajo, kaj bo novega na sporedu z upanjem, da bodo med novicami slišali in videli kaj, kar bo njihovo življenje obrnilo za 180 stopinj v pozitivno smer.
  Mogoče pa sem samo flegmatična državljanka :)

 7. Tadej

  Za politike je treba še enkrat definirati besedo odgovornost, če jih vzamem za zgled dobi ta beseda drug pomen

 8. zloba

  @Feniks, od kje ti ideje?:) Mogoče bi te na kakem ministrstvu lahko za svetovalca vzeli;)

  Treniram? Huh, ne še. Trenutno razmišljam o kaki koaliciji, združitvi ali pridružitvi … to je baje ‘in':)

  @mici, uf, ja, tujina je mamljiva, tako za delo kot že za študij. Vedno bolj.

  @1danica, meni osebno je prav to, da ne vidim neke prave alternative, najbolj bedno. Sprašujem se, če bi se (se bodo) pojavili neki novi obrazi, ali bi sploh imeli šanso (voljo) karkoli spremeniti.

  @Lemurian, da ne bo pomote – politiki so zgolj ‘esenca’ družbe, ogledalo, če hočeš. V dobrem in slabem. Ta pa (po mojem) iz leta v leto tone v neko čudno apatijo, potrošništvo, svet brez vrednot in ciljev (razen denarja, jasno) … Skratka … pa ja, preveč pričakovati od kogarkoli, ko smo sami taki, kot smo, je brez zveze. Ampak upanje pa baje umira zadnje.

  @Uf, gospod minister, sem čakala kako bolj ostro kritiko;) Seveda ne predlagam, da bi ministri delali za minimalno plačo, a hvaljenje z eno in pol odstotnim znižanjem (ministrske) plače se mi resnično zdi – arogantno. Sploh ob takih pljunkih v morje, kot je +11 evrov za otroka najrevnejše družine.

  70 evrov? Kaj vse je všteto v to cifro? In kaj 70 evrov pomeni za familjo, ki ima 4 člane in na mesec 800 evrov + 2 otroška dodatka? Mimogrede, koliko je 1.5 odstotka plače ministra za javno upravo in res me zanima, kako (koliko) lahko znižanje RTV naročnine vpliva na inflacijo, če upoštevamo, da TV gledam cca 1 do 2 uri na dan … odvisno od dnevnih novic:-D

  @Morska: Včasih ti zavidam.

 9. teoo

  Vzemimo primer posojil najrevnejšim prebivalcem sveta. Če bi jim denar preprosto dali, bi z njim ravnali precej neodgovorno, saj bi bil samo njihov. Če pa morajo denar vrniti, so vezani na to, da se bojo potrudili in denar po svojih najboljših močeh oplemenitili, ter vrnili.
  Za naše politike in pomembne gospodarstvenike bi bila lahko rešitev zelo podobna. Če vejo, da lahko delajo kar hočejo in jo odnesejo brez posledic, bodo tako zagotovo delali tudi v prihodnosti. Če bi bili za vsak kiks kazensko odgovorni, pa bi morda dvakrat premislili. Tudi nesposobnežev bi se precej hitro znebili.
  Nalašč sem uporabil kup ČE-jev, ker vem, da tolčem z glavo ob zid.

 10. webmaher

  brez zveze jamrati ker Slovenci smo revčki ko je treba zares štrajkat…čakam ta dan ali pa dan ko bom lahko volil Simono, Zlobo in Katarino…do takrat bom pa pridno bloge bral in poskrbel da bo kaj za v usta…

 11. vvooodnarka

  Zloba;
  lahko te le pohvalim za zapis in podprem v tem kar se nam dogaja.
  Kapital je že od nakdaj vladar nad človekom pa še nad planetom .

  Tole pa še za Gospoda Predsednika;
  Še dandanes velja: “sita vrana lačni ne verjame.” Le kako bi verjel, če povsod ven gleda ? Kako pa s tem: “Denar ni vse… ” A, res ? Kje je tu preživetje – hrana, ki jo moraš kupiti ?

 12. 1danica

  Ljudje, ki pravijo, da denar ni najpomembnejši, so ponavadi tisti, ki imajo eksistenčne probleme že rešene in premorejo še malo več, tako da čutijo vsaj osnovno varnost tuidio po finančni plati. Ostalim je tudi jasno, da denar ni NAJpomembnejši, ampak tudi, da ni nepomemben, saj ti pomanjkanje denarja določa kvaliteto življenja, te omejuje, celo na zdravje vpliva, itd. Denar ni vse, je pa veliko.

 13. MaMlaz

  Morska – delim tvojo flegmo. ;)

  Webmaher – a resnično misliš, da bo drugače, ko se bodo razne zlobe, simone in katarine teleportirale na planet Politika. Koliko sedanjih Politikov prihaja iz čivkajoče raje?
  Vsi, OK večina tistih, ki pridejo na tisti planet nagonsko grabijo za sebe. Potlej jim to postane razvada in grabijo naprej. :-(

  Po eni strani razmišljamo, kako je fajn, ko nas policaj ustavi (recimo) nažgane za volanom, mi mu pa samo omenimo ali pokličemo koga, ki, slučajno, dela na isti policijski postaji. Kaj se zgodi? Največkrat lahko gremo. Sicer proti domu, vendar nekaznovani. Po drugi strani pa jamramo, ko politiki zagrešijo kakšno pizdarijo in ravno tako niso kaznovani. Malo hinavsko, mar ne?

  Razlika med plačilno listo ministra in čistilke je (če poenostavim) v odgovornosti. Ne v opravljenem delu. Čistilka ne bo pahnila v revščino 1/3 prebivalstva z odločitvijo ali naj kupi Pril ali pa MERCTUŠEVO čistilo, čeprav grem stavit, da bo kupila tistega, ki bolje čisti. Cenovni razliki navkljub. Tudi Nemci pravijo, da niso nikoli toliko bogati, da bi šparali. Pa če gre za ceste ali pa čistila.

  Se pa popolnoma strinjam s tem, da je nekdo, ki je zelo neodgovorno zajebal, z isto težo odgovarja. Če je to čistilka ali politik. Škoda, ker je vedno lažje odj… čistilko, kot pa ministra. ;)

 14. webmaher

  @mamlaz nisi dojel bistva “Simone, Zlobe, Katarine”…po vsej verjetnosti nisi edini pa nič zato…važn da se mamo mi fajn, ostali naj pa gurajo po 12 ur nadan za bedno preživetje…jim saj “traparije” ne hodijo po glavi…

 15. destroyer

  Joj se mi smilite vsi ki samo jokate in obsojate politike.pa pojdte sami med nje saj lahko vsak postane politik.
  Slovenski narod je nažalost navajen tlačanstva in siromaštva in pač trpi in živi s tem kar ima.Imamo največje davke in prispevke, največje kazni za prometne prekrške,največji parlament na število prebivalcev,največ nogometnih klubov in podobno…Gradimo oboroženo armado za katero zapravljamo milijarde katere bi lahko dvignile blaginjo za 50% pa nam je vseeno.Pa dobro vemo da je vse bezveze in nas v slučaju vojne odpihnejo v 3 minutah…
  Zakaj se ne spravimo na ulice oz. pred parlament če je tako slabo???
  Če pogledamo v Avstrijo so bili pred kratkim vsi pred parlamentom ko so dvignili kazni za nekaj hujših prometnih prekrškov iz 40 na 70 EUR.
  Men njimi je tudi vožnja skozi rdečo luč… kar pri nas že davno stane 15 x več ,pa ni nikogar prizadelo,če pač koga doleti pač prosi za plačilo na obroke kajti kazen je ponavadi velikosti 3 delavskih plač…
  Upam da bo menjava generacij prinesla bolj zavedne slovence,
  kajti od starih generacij ni pričakovati kaj drugega kot da trpijo ker so tega navajeni.Trpeli so pod komunisti kot sta bila tudi Kučan in Drnovšek in trpijo dalje pod istimi ljudmi samo zdaj so ta isti komunisti postali demokrati.15 let so vladali komunisti in zdaj krivijo novo vlado za svoje grehe in zapuščino ki jo dolgo časa ne bo mogoče popraviti.Narod pa seveda verjame tistemu ki je bolj glasen in bolj obtožuje drugega…

 16. nichiren

  najbolj te rani grda beseda prijatelja,obrnjen hrbet družine in izdajstvo tistih ki misliš da so tvoji,nas so že zdavnaj izdali in prodali,
  ostanejo še samo hrvatice,avstrijke, nemke in katera ekzota (nor na japonke)

 17. MaMlaz

  Dojel, ne dojel… Jebi ga. Nismo vsi niti na isti valovni niti na istem nivoju.
  Evo, jaz se, recimo, bolj bojim ljudi tipa demolition man.

 18. feniks

  Čistilko res lažje odsloviš ampak jo tudi bolj pogrešaš. ;)
  Sicer pa, ja tudi mi imamo svoj del zaslug, da je tako, vendar riba vedno smrdi pri glavi. Glavni vzvodi za spremembe so v strankah in oblasti. Upam, da so dovolj trezni ljudje, da ne bodo čakali, da ljudstvo začne spreminjati karkoli tudi, če mislijo, da imajo do tam še dovolj rezerve.
  Končno naj uvedejo davek na presežek kvadratov, vsaj tam kjer je gneča, da se nekdo v rovtah seli iz večje v manjšo hiško ne rešuje nič.
  Kazni naj postavijo po finskem vzoru, glede na premoženje in dohodek. Kot sem že napisal; z enako močnim udarcem lahko ubiješ mravljo in pripraviš konja, da prhne. Eh, ne bom se ponavljal. Toliko tega je, da se sprašujem koliko se na vrhu res dela.
  Od vseh vodilnih, ki mi padejo na pamet pa da niso bili spromovirani od sistema in, da so spomina vredni bi omenil le ljubljanskega župana Hribarja. Tisti, ki so menili, da se jih bodo ljudje zapomnili po palačah pa so le nekje zapisani, med ljudmi pa so že zdavnaj utonili v pozabo.
  Po čem želijo današnji voditelji, da bi se jih spominjali pa ne vem. Tako kot gre zdaj, jih bomo želeli čimprej pozabiti.

 19. webmaher

  @MaMlaz Destroyer je povedal natanko tako kot bi moral jaz sam jebiga jaz sem že obupal nad tem…

 20. MaMlaz

  Ma… glavno, da so komunajzarji vse krivi….

  Feniks – riba po moje smrdi po celem telesu glih. Nekdo je že rekel, da so politiki odraz ljudstva.

  Drugače pa eno vprašanje za g. ministra. No, kar enih par. Koliko je dejansko svetovalcev v vladi? In ali tudi oni kdaj in, če že, kako odgovarjajo za svoje “strokovne nasvete”?

 21. Morska

  Mamlaz: Hvala za razumevanje. Sem se že bala, da je z mano kaj narobe, ker se mi zdi skorajda vse že normalno.. kvečjemu bi me mogoče streslo, ko se en teden ne bi ničesar zgodilo :)

 22. Lemurian

  zloba, ja seveda upanje umer zadnje, ampak za upanje da se udejani je potrebno nekaj narediti, potrebno je zapustiti svoj kurnik in narediti nekaj, če ne drugega se poglobiti vase in potem naprej. Samo od sebe ne bo nič padlo, oziroma če bo padlo, ne bo prijetno… Nič čakat, hitro srečko kupit!

  Žiga Turk: Točno tako piše, politiki so odsev družbe. Zato pa je neumno le godrnjati ob tem pa spregledati, da je človek sam takšen. Pa ne Slovenec, mi smo še kolikor toliko v redu. Čim bolj greš na zahod, hujše je.

  Oziroma se pri politikih bolj izrazi to kar se pri običajnem človeku skriva pod gladino. Ker politik ima moč in denar.. takrat se pa zelo hitro pokaže prava notranja narava.

  teoo, fino si je pogledati kako sploh deluje denarni sistem.

  Je pa dobra poanta, da v politiki/gospodarstvu manjka odgovornosti..

  nada, lepo, lepo. Tako kot telo čutimo takrat ko nas določen del boli, tako sedan čutimo Slovenijo, ko nas udarja po žepu. Odlično.

 23. feniks

  @ MaMlaz tole z ribo; dejstvo je, da glava usmera telo. Tisti, ki jim rečemo oblast držijo vzvode v rokah. So izbrani in plačani. Da se primerjajo z ljudstvom, ko jim ustreza ali pa, da se imajo za nekaj več, ko je situacija drugačna ne gre skupaj.
  Da se da marsikaj spremeniti, če se hoče tudi brez razprave dokazujejo najnovejše spremembe na kazenskem področju. Te spremembe večini državljanov ne bodo spremenile kvalitete življenja. V strokovnih krogih pa veljajo za čisto politiko. Tega ne jaz ne ti ne moreva spremeniti. Očitno pa izvoljeni lahko. Torej ostaja; riba smrdi pri glavi. Drugo pa je, kaj si izvoljeni mislijo o tistih, ki so jih izvolili in o tem za koga se ne splača truditi.

 24. MaMlaz

  Feniks – izhajam iz tega, da nekateri tudi z ritjo naprej hodijo oziroma imajo rit namesto glave. ;)

  Drgač pa OK. Se strinjam.

  Mene pa načeloma te stvari, da se nekdo nekaj dogovarja in odloča brez razprave, ne motijo. Jaz niti nočem, da me za vsak k…. nekdo povpraša po mnenju. Za to so tam.

  Koliko smo meli brezveznih, ta posvetovalnih (za mazanje oči) referendumov? Kakšno razmetavanje denarja je to? Če te zanima, kaj narod misli, narediš javnomnenjsko raziskavo. Pa še za to je škoda denarja, ker itak naredijo po svoje.

 25. tadej

  MaMlaz:

  Hehe, se spomniš referendum o nedeljskem delovnem času za trgovine? Po kmečki logiki bi morale biti trgovine v nedeljo zaprte, pač po volji ljudstva. Rezulata je da so samo trgovine, ki izpolnjuje določene pogoje zaprte. A je bilo referendumsko vprašanje: želite zapreti določene trgovine? Ne, vse trgovine!

  Sem jaz kaj spregledal, al so politiki/direktorji razmislili stvar namesto mene in jo malo obrnili? Zakaj potem sploh referendum? Kaj če bi bil rezultat drugačen?
  Isti K****, smo pa povedal kaj mislimo :)
  Lp

 26. vvooodnarka

  Tadej,

  Zato, da jim ne moreš očitati, da so ti kratili katero od človeških pravic. Čeprav se že v naprej vse dogovorijo kako in kaj bo. Privoščijo še nam raji malo veselja do odločanja :mrgreen: , ki ne obrodi prave sadove.

  Lp

 27. destroyer

  To z Nedeljo se mi zdi totalna glupost,trgovine bi morale biti zaprte in pika! Kakšen referendum, saj tisti ki hočejo v nedeljo nakupovat sami nebi v Nedeljo nikoli delali…Včasih smo imeli samo majhne trgovinice, le redke so bile odprte v soboto do 12. pa smo vsi lepo preživeli.Naj imajo tisti ki pošteno delajo vsaj svoj zasluženi počitek ali jim pa dajo 500% plače za tisti čas…

 28. feniks

  @MaMlaz se strinjam glede referendumov, v mislih sem imel posvet s stroko tudi v primeru oploditve samskih žensk, da o spremembi kazenske zakonodaje ne govorim. Ah, … .

 29. Hope

  Slovenci bomo mogli bit bolj strpni med sabo (mislim na vse, brez izjeme), da ne bomo nekega dne vsi blodli v ne ravno najboljšem vzdušju…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>