Sanje

Prišel si. Z glasnim nasmehom. Spogledovala sva se. Še bolj glasno. Preko vseh miz in ljudi, mimo glasbe in mimo kozarcev piva.

Na povabilo si prisedel in v trenutku prebudil tisoče želja, ki so dolgo spale v meni. Nemir je zaplaval po žilah, želodec se je skrčil v prijetnem ščemenju, dlani so potno zajokale in zaječale … po dotiku.

Zvlekla sem te. K sebi. Skoraj brez besed. Čisto odveč so bile. V premehko posteljo in še bolj mehak objem. Pustila sem se ti ljubiti do jutra in ti ožela pomaranče. Pred tvojim odhodom sem te objela, kot bi objemala sanje.

Vrnil si se. Še enkrat. Z več besedami in več poljubi. Prsti so še lepše drseli po telesu in objemi so dišali še bolj. Naenkrat se je zazdelo, da objemam resnično. Povedala sem ti, hočem te zase.

Poljubil si me na čelo in za menoj zaprl vrata. Pogreznil si se v temno tišino, temno kot sanje, ki jih odplakne jutranja kava.

Sedim za mizo in jo srebam. Črno, brez sladkorja. Cigaretni dim blaži svetlobo jutra.

Legam v posteljo, zapiram oči in kličem sanje. Tople, dišeče po tebi, sladke, igrive, nepoznane. Objemam telo in skrivam prste v kodre nad vratom. Nežno drsim po sencih in lovim tvoj utrip.

Tema pada. Ni te. Ni sanj. Zaspim. V potnem objemu toplega, znanega … ne tvojega.

Sanje so, da pridejo in gredo. Sanje so, da se jih sanja, ko se jih najmanj pričakuje. Sanje so, da je resničnost bolj znosna. Sanje so, dokler se jih ne uresniči.

Še kak večer bom legla k tebi in si te zaželela. Te mogoče izsanjala.

Potem te bom pustila. V sledi neke noči, v misli nekega spomina.

Sanje namreč sanjamo tudi podnevi. In Sanje si želimo – več.

6 odzivov na “Sanje

 1. atapizdun

  všečno, gladko…

  V oči mi je najbolj padlo:
  “…temno kot sanje, ki jih odplakne jutranja kava.”
  briljantno! :)

 2. MamooY

  O fajn, končno spet nekaj padlo od Zlobe … :)

  BTW: včeraj je bilo že 7 let!!! :)

 3. MamooY

  Jap, 7 let od takrat, ko smo ga neko soboto žurali od zgodnjega popoldneva do zgodnjega jutra naslednjega dne … :)

 4. zloba Avtor prispevka

  Mati moja, res? Pa kdo mi krade cajt?? Za 7 let pa … čestitke:-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>