Kadar erekcije ni, je spolni odnos nemogoč. Včasih je odsotna zato, ker enostavno ni dovolj želje po spolnosti, ker je moški utrujen, ima preveč skrbi, ker je seks pač nekaj, kar se mu trenutno ne ljubi – res je, tudi pri moških je to mogoče. Pogosteje pa se slaba erekcija ali njena odsotnost pojavi takrat, kadar si tega niti malo ne želijo in bi radi uživali v seksu. In kako se takrat odzvati, da bi situacija čim manj nerodna?

Slaba erekcija. Se zgodi …

Zato, ker se erekcija v vsej svoji moči nenadoma ne pojavi takrat, ko bi si to želeli, seveda še ni potrebno zganjati panike. Če sta s partnerko že začela s predigro in se je najprej zdelo, da je vse v redu, nato pa se izkaže, da penis noče do konca otrdeti in nabrekniti, penetracija seveda ne bo mogoča. Takrat ni smiselno, da se obremenjujete. Partnerko zadovoljite kako drugače, na primer oralno, prav tako pa se pogovorita.

Ko se to zgodi prvič, ni potrebno na dolgo in široko razpredati. Povejte ji, da ni kriva ona, saj si jo želite, a očitno imate preveč polno glavo, da bi vaš stroj deloval. Tudi sami se nikar ne obremenjujte zaradi enkratnega dogodka, saj gre lahko resnično zgolj za enkratno stvar. Na to, da je erekcija slaba vplivajo stres, nekatera zdravila, alkohol … Najbolje je zamahniti z roko in si reči, da se pač zgodi.

Če postane slaba erekcija stalnica oziroma se ponavlja, sami pa veste, da niste pod hudimi obremenitvami in živite povsem normalno, potem bo potreben drugačen pristop. Pomembno je, da ohranita medsebojno povezanost in zaupanje, zato brez pogovora s partnerko ne bo šlo. Prav tako pa bo potrebno obiskati tudi zdravnika. Erekcija namreč ne nagaja zgolj zaradi starosti ali stresa, temveč gre razlog za težavo iskati predvsem v kroničnih boleznih: v boleznih srca in ožilja ter v sladkorni bolezni.

Zdravnik lahko s primernimi zdravili za eno ali drugo poskrbi, da bodo erekcije spet normalne, predvsem pa prepreči večje težave, na primer srčni infarkt. Če je z zdravjem sicer vse “b.p.”, pa vam bo enostavno predpisal “moške” tabletke, ki bodo ravno tako rešile težavo.

Več o erekciji: https://www.kamagra-gel-slovenija.com/erekcija.php