Ne morem si pomagati, da me ne bi presenetilo, koliko “mačeh” (beri: novih žensk ločenih moških) razmišlja o tem, da zapustijo svojega partnerja (ali so ga že zapustile) zaradi njegove bivše. Povsem razumem, zakaj zakaj te ženske zbežijo in se nikoli ne ozirajo nazaj, vendar me žalosti, da so njihove razmere postale tako slabe, da so menile, da je to edina možnost.

Torej, za tiste, ki ostanejo, vendar se znajdejo pred izzivom prenašati bivšo ženo, je tu nekaj načinov, kako ji preprečiti, da bi imela toliko moči nad vašim življenjem.

  1. Nima nobenega vpliva na vas in vašo družino

Bivša žena in mati otrok vašega moškega verjetno ni prilagodila svoje vizije, da bi vas vključila v svoje življenje – v nobenem pogledu – čeprav je resničnost situacije ta, da ste zelo prisotni. Zato bo vedno prišlo do konfliktov, kjer jo stvari zadevajo. Ker ste vi sedaj del družine vašega partnerja, morata biti vi in ​​vaš partner tista, ki se odločata, kaj se bo dogajalo v vajinem domu. Če dovolite, da bivša diktira, kaj bi se moralo zgoditi, potem ji dovolite, da manipulira s svojo potjo v vašo hišo in odnos. Par je odgovoren svoje gospodinjstvo in svojo družino in tukaj bivša nima kaj iskati.

  1. Sprejmite, da so to izredne razmere

Če obžalujete, da imate z moškim življenje, ki ga imate sedaj, ga zapustite. Čimprej iz glave odstranite idejo, da bi moralo biti tako preprosto kot druga razmerja, ki ste jih imeli. To razmerje ni takšno, kot imeti toksičnega sodelavca ali prijatelja, ki ga lahko odstranite iz svojega življenja, če se odločite. Niste pa povezani z njo, saj nista v krvnem sorodstvu in brezpogojna ljubezen ni nekaj, kar bi moralo obstajati. In niste se VI odločili, da boste imeli otroke z njo. Soočeni ste z njo zaradi odločitev, ki jih je naredil človek, ki ga imate radi. Vendar plačujete ceno za njegove izbire, kar se vam lahko zdi nepošteno.

Zelo preprosto je razmišljati o tem, kako nepošteno je vse, toda to je samo še en način, kako dajete bivši ženi moč. Zato si privoščite počitek in se zavedajte, da je to ena izmed najbolj zahtevnih vrst dinamike, s katero se boste kdaj srečali. Pravzaprav se lahko poljubite in pobožate, saj še vedno stojite.

     3. Zaprite vrata v situacijah brez zmage

Nekatere situacije so preprosto nemogoče. In nemogoče mislim, da ne glede na to, kaj naredite ali kako zelo se trudite, stvari ne boste spremenili. Poznate vrsto situacije, na katero se sklicujem. Kot da stojite tam in govorite nekomu, da je nebo modro in tisti nekdo kriči na vas, da »nehajte govoriti, da je nebo modro, ker je nebo rdeče !!!« To ni smiselno. Nič ni smiselno. In ničesar ne morete storiti, da bi to spremenili – ker nima nič opraviti z vami, ampak samo s tisto drugo osebo. Toda takšno stanje je tisto, za katerega boste na koncu porabili ves svoj čas in energijo. To je napaka. Ko lahko vidite, da ste obrnjeni proti zidu z zelo majhno možnostjo rešitve problemov, se od tega problema ločite. Ne potrjujte njenih absurdnih obtožb, tako da se nanje odzovete. Namesto tega obrnite svojo pozornost drugam.

  1. Prevzemite odgovornost, da spustite.

Če bivši povzroča konflikt med vami in vašim partnerjem, je to zato, ker ste ji vi in ali njen bivši partner to dovolili. Razmislite o tem, ne glede na to, kaj počne ali govori, lahko povzroči konflikt le, če se odločite, da se nanj odzivate, če se s partnerjem obrnete drug proti drugemu, namesto da bi se medsebojno podpirala. Če ji vaš partner dovoljuje, da dela stvari, ki so očitno nespoštljive, ali če ste obsedeni z njo, ali će se razjezite na vašega partnerja vsakič, ko pride do situacije z njene strani, potem ji dajete moč, ki je drugače ne bi imela. Od vas in vašega partnerja je odvisno, ali lahko ohranite odnos nedotaknjen in bivšo ženo zadržite zunaj njega.

  1. Dodatni načini za zmanjšanje njenega vpliva

  • Če se morate ukvarjati z njo, določite čas za to. Nastavite časovnik in ko čas mine, se nehajte ukvarjati.
  • Ustvarite meje okoli pogovornih točk. Bistveno je, da vaš partner ustvari te meje. Poudarek mora biti na otrocih. Če poskuša reševati stvari na osebni ravni, jo mora vaš partner opomniti, da ne želi razpravljati o teh temah. Če nadaljuje, naj zapusti pogovor.
  • Prestrukturirajte možgane. Znebite se navade razmišljanja o njej. Osredotočite se na to, kaj se dogaja v vašem življenju, ne razmišljajte o preteklosti. Nehajte poudarjati vsako grozno stvar, ki vam jo je kdajkoli naredila. Moja najljubša metoda je, da dodam koristno mantro kot dogodek v koledar na telefonu in jo nastavim, da me opozori 3-krat na dan. Na primer: »Mirna sem in nadzorujem svoje življenje«. Po približno enem mesecu boste imeli novo navado NE razmišljati o njeni drami.
  • Ne pozabite, da karkoli se dogaja z njo, nje ne morete popraviti. Tudi če so vaši nameni dobri, če ji hočete pomagati, ste edina oseba, od katere tega ne bo sprejela.
  • Kadarkoli ste razburjeni zaradi nje, se ustavite in uporabite to energijo, da naredite nekaj lepega za svojega partnerja. Cilj je, da se bolj osredotočimo na gojenje močnejšega odnosa in manj na stvari, ki jih ne morete spremeniti.