Torej, našli ste super človeka. Pravzaprav je boljši kot super. Popoln je. Pravzaprav je tako popoln, da ga opazijo vsi drugi ljudje. Veliko žensk. Veliko drugih moških. Kmalu se znajdete v hudem odtenku zelene barve nad vsakim korakom, ki ga naredi, ne glede na to, kako dober je vajin odnos.

To ste vi, ki niste mogli prenašati bivšega partnerja, ko se mu je zmešalo vsakič, ko vam je bila kakšna druga oseba privlačna. Sedaj ste vi tukaj. In če mislite, da bo vaša ljubosumnost obdržala partnerjevo zvestobo, naj vam povemo novico; ljubosumje uničuje razmerja, kot bo kmalu vašega, če tega ljubosumja ne obdržite pod nadzorom.

Da bi vam pomagali, smo zbrali 10 načinov ravnanja z ljubosumjem. Toda ne pozabite, čeprav ste vi tisti, ki pretirano reagira, partnerjeva dejanja igrajo vlogo v vaših reakcijah. Vsaka od teh tehnik bi se lahko obrnila v nasprotno smer, če bi jo uporabili brez skrbnosti in previdnosti. Opozorili smo vas!

  1. Ugotovite, ZAKAJ.

Prvič, morate priti do korena vaših občutkov. Način, kako se odzivate na stvari, je sčasoma prešel v možgane, saj so vaše kolektivne izkušnje oblikovale vaš značaj. Vas je vaš bivši partner prevaral? Ali pa ste bili sami takšni, zato domnevate, da se bo to zgodilo tudi vam? Mogoče niste navajeni biti z žensko ali moškim, ki je vedno okoli ljudi nasprotnega spola? Ali pa je morda partner razkril preveč podrobnosti o svoji preteklosti, zdaj pa samo misel, da bivši še vedno živi v istem mestu, igra na vaše strune ljubosumja. Ne glede na razlog, ne morete ozdraviti svojih ljubosumnih občutkov, dokler ne ugotovite, od kod prihajajo.

  1. Ugotovite, kako bi bilo, če bi bila zadeva obratna.

Ničesar ni bolje kot ogledalo, da vidite, kako neumno izgledate. Če ste nekdo, ki je posesiven, ki partnerja vsako uro kliče, da se pozanima o tem, kje je, naj se postavi v čevlje partnerja in se vprašal, kako bi se počutil. Po nekaj dneh neprestanih in razdražljivih klicev se bi počutili, da ne morate več uživati v svojem življenju, kajne?

  1. Pogovorite se s prijatelji

Iskreno in odkrito se pogovorite z ljudmi, ki partnerja poznajo najbolje. Na prijateljski način jih prosite, da naj vam povedo svoje mnenje in prepričani smo, da se boste potem počutili pomirjeni, kakšnega dobrega partnerja imate. Poskusite se družiti s prijatelji partnerja, če želite izvedeti več o tem delu njegovega sveta. Mogoče boste videli, hej, sploh ni tako hudo, kot ste mislili.

  1. Pogovorite se s partnejem

Ko gre za obravnavo ljubosumja, boste morda celo želeli narediti nepredstavljivo in – šokantno, vemo – govoriti s partnerjem o vašem ljubosumju. Izrazite, kako ste se počutili in kako se počutite, kako to vpliva na vajin odnos. Partner se mora nato potruditi, da vas prepriča, da vam ni treba skrbeti. Če je določen trenutek, ko ste bili še posebej sumičavi, partnerja glede tega vprašajte. Bolj verjetno, kot ne, je razlaga, na katero preprosto niste pomislili, ker so bile vaše misli zasenčene z ljubosumjem.